marți, 18 iunie 2019

Cum putem preveni Parkinson


Boala Parkinson este o afectiune degenerativa a sistemului nervos ce afecteaza capacitatile locomotorii ale pacientului.Aceasta se manifesta in mod progresiv, iar simptomele se accentueaza pe masura ce timpul trece.Pe langa tremurat, Parkinson poate cauza si rigiditate articulara si musculara, precum si incetinirea miscarilor.Chiar daca boala Parkinson nu poate fi vindecata, tratamentul poate ameliora simptomele bolii, sporind calitatea vietii pacientului.

Exista mai multe mituri despre boala Parkinson pe care multi oameni le cred.Conform acestora, toti pacientii cu tremor au Parkinson, boala poate fi fatala sau este doar o afectiune a sistemului locomotor.Bogdan Ivanescu iti recomanda sa intri la doctormit si citeste despre cauzele bolii Parkinson, prognostic si tratament.

Boala Parkinson determina ca anumiti neuroni din creier sa moara.Pierderea neuronilor care produc dopamina in creier detrmina aparitia simptomelor specifice bolii Parkinson.Din pacate, cauza exacta a declansarii acestei boli este necunoscuta, insa exista o serie de factori care pot avea legatura cu declansarea afectiunii:

-mostenirea genetica. Datorita mutatiile genetice se poate declansa boala Parkinson, si din pacate, aceste mutatii se pot mosteni
-factorii de mediu pot avea un rol in declansarea bolii Parkinson prin expunerea la anumite toxine.
Boala Parkinson este cauzata de o pierdere a neuronilor intr-o parte a creierului care duce in timp la reducerea cantitatii de dopamina, o substanta chimica ce exista in creier si care joaca un rol determinant in reglarea miscarilor corpului.

Orice persoana se poate imbolnavi de Parkinson, insa exista anumiti factori care maresc predispozitia pentru aceasta afectiune, cum ar fi varsta, factorul ereditar, sexul si expunerea la toxine.
Afla care este prognosticul pentru boala Parkinson de la doctormit.ro:

Boala nu este ceva clasic cu o evolutie in linie dreapta si este greu de spus in ce mod va progresa boala la anumiti pacienti pentru ca nu se manifesta la fel la toti pacientii.Boala afecteaza pe de o parte abilitatea pacientului de a se misca si duce in timp la probleme motorii, cum ar fi tremurul si rigiditatea muschilor, iar pe de alta parte produce durere, pierderea simtului mirosului si dementa.Nu toti pacientii au toate aceste simptome, iar medicul nu poate sti cat de rapid vor evolua acestea.
Un pacient poate avea un tremur usor, insa dementa severa, un alt pacient ar putea avea tremur major, insa nu va avea probleme la nivelul memoriei si gandirii, alti pacienti pot avea simptome severe din toate categoriile, asadar este greu de spus cum evolueaza aceasta boala.

Ca si tratament, boala Parkinson nu poate fi vindecata, insa exista unele medicamente ce pot ameliora simptomele.Exista situatii in care poate fi necesara interventia chirurgicala. Medicul poate recomanda pacientului modificarea stilului de viata. Sportul si sedintele la logoped pot ameliora situatia pacientului cu Parkinson, ajutandu-l sa combata simptomele specifice acestei boli a sistemului nervos.

Puteti afla mai multe informatii din urmatorul material Doctormit:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu