sâmbătă, 23 martie 2019

Probabil ca acesta este cel mai popular tip de vin


Recunoscut deopotriva pentru robustetea taninurilor si calitatile curative exceptionale, vinul rosu este cu siguranta unul dintre cele mai apreciate tipuri de bauturi alcoolice, datorita aromei sale bogate, versatilitatii soiurilor, si nu in ultimul rand al nivelului moderat de alcool, fapt ce il face ideal pentru a fi asociat unei multitudini de evenimente. De asemenea, daca aruncam o privire asupra beneficiilor aduse sanatatii, putem afirma cu certitudine rolul de panaceu al acestei bauturi, datorita continutului ridicat de polifenoli ( antioxidanti cu rol anticancerigen prin impiedicarea formarii radicalilor liberi), flavonoide (substante cu rol antiinflamator, ce protejeaza sistemul imunitar) si melatonina (hormon ce regleaza calitatea somnului). Astfel, daca si dumnevoastra va surade ideea servirii unui pahar de vin rosu la sfarsitul zilei, puteti fi siguri ca beneficiile de care va bucurati sunt multiple si pot face o diferenta in starea dumnevoastra de sanatate odata cu trecerea timpului.

Caracteristici ale vinului

La fel ca sortimentele provenite din strugurii albi, vinurile rosii se caracterizeaza prin aspecte precum continutul de zahar rezidual, varsta de maturare sau zona si anul de provenienta. In ceea ce priveste indicatiile de servire, acestea sunt puse in valoare cel mai bine de alimente cu o robustete gustativa pe masura, precum preparatele din carne rosie in cazul soiurilor seci sau deserturile pe baza de ciocolata pentru cele dulci.

Pentru a va bucura de buchetul complex ce caracterizeaza fiecare sortiment in parte, recomandarea  include servirea acestuia din pahare inalte, cu o cupa ampla, de dimensiuni mai mari decat in cazul vinului alb, precum si umplerea acestora pana la punctul de diametru maxim, aceasta cantitate reprezentand dupa normele acceptate o “portie” ce poate fi consumata in fiecare zi. Printre soiurile cele mai apreciate se numara Pinot Noir, vinul cu cea mai ridicata concentratie de resveratrol si implicit cel mai bun efect anti-imbatranire si anti-tumoral, Merlot, al carui continut ridicat de flavonoide reduce riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral sau Cabernet Sauvignon, vinul cu cea mai mare cantitate de polifenoli.

De ce este bine sa consumam vin rosu

Din punctul de vedere al colectionarilor inraiti, una dintre cele mai importante caracteristici ale vinului rosu este abilitatea acestuia de a-si imbogati aroma si calitatile gustative pe parcursul anilor, fapt ce il face ideal pentru a fi colectionat. Un alt beneficiu din punct de vedere al sanatatii este cantitatea relativ redusa de dioxid de sulf necesara pentru a-l conserva deoarece, mai ales pentru sortimentele cu un continut scazut de zahar, capacitatea de a-si pastra calitatile de-a lungul timpului o depaseste cu mult pe cea a vinurilor albe sau dulci. Printre alte caracteristici ce recomanda consumul in mod curent se numara si prevenirea afectiunilor cardiovasculare si a racelilor, scaderea riscului imbolnavirii de Alzheimer precum si preventia diabetului si a obezitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu