marți, 18 decembrie 2018

Aici poti sa afli tot ce te intereseaza despre celulele stem


Fiind recomandate drept una dintre cele mai promitatoare descoperiri ale ultimilor ani, celulele stem reprezinta un izvor nesecat de posibile aplicatii practice in tot mai multe domenii medicale. Astfel, pe langa transplantul de maduva, efectuat cu succes pentru salvarea a nenumarate vieti, procedurile ce au la baza acest tip de elemente celulare incep sa se extinda si in alte domenii, fiind indeosebi favorizate in chirurgia plastica si cea ortopedica, avand ca scop atat stoparea procesului de cicatrizare neuniforma, dar mai ales impulsionarea organismului de a-si regenera propriile structuri, prin intermediul celulelor sursa.

Asadar, proceduri precum tratarea plagilor, arsurilor sau a leziunilor secundare decompensarii diabetului sunt in prezent abordabile prin metode ce includ transplantul de celule stem specializate. De asemenea, si aplicatiile ce tin de tratamentul leziunilor articulare ori cartilaginoase sunt in prezent viabile, pacientul fiind in acelasi timp atat donator cat si beneficiar al unor grefe de dimensiuni microscopice, care contin propriile celule. Nu in ultimul rand, metoda este utilizata si in chirurgia estetica, la persoanele ce au suferit operatii de tipul abdominoplastiilor, augumentarilor mamare sau chiar cezarienelor, pentru a impiedica procedeul formarii de cicatrici cheloide.

Recomandarea medicilor cu privire la celulele stem
Avand in vedere beneficiile inerente ce au fost demonstrate de catre stiinta, procedura de recoltare de celule stem a devenit o practica des intalnita in spitale si a dus chiar si la brevetarea unui kit prin intermediul caruia aceasta sa poata fi facuta in conditii de maxima siguranta si eficienta.

In ceea ce priveste opinia doctorilor, acestia recunosc beneficiile transplantului si sustin utilizarea acestuia in practica medicala, datorita abilitatii acestuia de a imbunatati calitatea vietii si chiar de a trata boli care pana nu demult erau considerate a fi o sentinta definitiva. Astfel, daca ai in vedere urmarirea procesului prin care se realizeaza recoltarea acestora din cordonul ombilical, precum si modalitatile in care ele sunt utilizate, intra pe site-ul www.stemsure.rosi descopera celulele stem.

Celulele stem in viitor
Datorita capacitatii acestora de regenerare tintita, scopul final al cercetarilor in domeniu este acela ca prin intermediul unui transplant de celule stem, organismul sa poata sa isi activeze mecanismele de reparare celulara proprii, prin intermediul elementelor celulare pluripotente, varianta ce este considerata mai eficienta decat o interventie chirurgicala. Un exemplu graitor in care acestea ar putea face diferenta in calitatea vietii pacientului este in contextul patologiilor cardiace si  in special al tipurilor de infarct.

Astfel, in eventualitatea in care un transplant cu milioane de celule susa ar putea stimula capacitatea organismului de a regenera zona de necroza produsa de ischemie atunci si sechelele cauzate de intarzierea conducerii sangelui le tesuturi ar putea fi stopate. Daca iti doresti sa fii la curent cu ultimele progrese in acest domeniu, intra pe site-ul www.stemsure.ro si descopera celulele stem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu