miercuri, 22 august 2018

Nu te expune la soare si scapa de riduri


Imbatranirea reprezinta un fenomen care ne macina pe fiecare dintre noi si cu totii ne dorim sa prevenim acest lucru pe cat de mult posibil. Pe masura ce inaintam in varsta, se poate spune ca pielea se uzeaza, la fel ca restul corpului nostru, insa, poate ca ceea ce consideram un proces natural este favorizat de diferiti factori precum expunerea la soare si nu numai, ceea ce presupune ca exista si solutii prin care sa prevenim totul.

Sub stratul de piele exista o combinatie de colagen si elastina care ajuta ca pielea sa ramana ferma, insa pe masura ce inaintam in varsta structura de suport devine mai putin rigida, insa DoctorMit vine cu cateva idei care intarzie imbatranirea.

Expunerea la soare
Totusi, una dintre principalele cauze este reprezentata de expunerea la soare, iar razele ultraviolete ale soarelui strapung pielea si afecteaza fibrele elastice care ajuta pielea sa ramana ferma, fapt care favorizeaza aparitia ridurilor. De asemenea, lumina soarelui poate duce si la aparitia unor pete pe nivelul pielii care adesea sunt asociate cu inaintarea in varsta. Numarul si pronuntarea ridurilor aparute difera de la o persoana la alta, motiv pentru care se recomanda evitarea expunerii la soare daca nu este necesar.

Ai nevoie de crema
De asemenea, cremele cu protectie solara se dovedesc a fi o adevarata necesitate, iar cum fata si mainile sunt cele mai expuse, acestea ar trebui acoperite. In plus, este ideal ca intre orele 10 si 15 sa fie evitata expunerea cu desavarsire pentru ca atunci razele sunt cele mai puternice. Totusi, chiar si cu cremele pentru protectie solara, ridurile nu sunt prevenite complet si exista cazuri in care acestea sunt ereditare, pe cand altele sunt obisnuite in cazul inaintarii in varsta.

Evitarea fumatului
Ridurile apar mai devreme sau mai tarziu in cazul fumatorilor, totul fiind cauzat de faptul ca scade cantitatea de sange care ajunge in zona fetei, dar si de efectele distructive cauzate de chimicalele din fumul de tigara, iar pentru prevenirea intrarii fumului in ochi, fumatorii isi actioneaza muschii din jurul ochilor, fapt care, din nou, duce la favorizarea aparitiei ridurilor.

Consumul de bauturi alcoolice
De asemenea, este bine cunoscut faptul ca este daunator si consumul excesiv de alcool si afecteaza pielea si starea de sanatate in general, motiv pentru care consumul trebuie moderat, in caz contrar situatia se poate agrava cu usurinta.

Dieta
Pielea intotdeauna poarta o batalie cu soarele si se repara si regenereaza constant, insa in acest sens este nevoie si de o nutritie corespunzatoare pentru a se pastra aspectul tanar si elastic. Cei care consuma adesea mancare de tip fast food se vor confrunta cu cele mai multe probleme, motiv pentru care aceasta trebuie evitata cu desavarsire alaturi de altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu