luni, 22 ianuarie 2018

Unde merita sa mergi in capitala Danemarcei


In 2018 avem mai multe destinatii de vacanta pe care le putem alege, astfel ca merita descoperita noua oferta Aerotravel. Una dintre cele mai inedite optiuni este alegerea unor bilete avion Copenhaga intrucat aceasta aduce o experienta unica pentru fiecare turist, iar capitala Danemarcei promite o multime de atractii.

Gradinile Tivoli
Gradinile Tivoli reprezinta una dintre cele mai mari atractii pentru turistii de toate varstele, fiind amplasate la numai cateva minute de Primarie si de gara centrala. Acestea au fost infiintate la mijlocul secolului al 19-lea, iar de-a lungul timpului au fost vizitate de nenumarate personalitate, de la Hans Christian Andersen pana la Walt Disney si nu numai. Peisajele sunt nemaipomenite, arhitectura cladirilor vechi este unica, la fel si bogatia de plante, iar in timpul noptii cateva mii de luminite creeaza o atmosfera de basm.

Mica sirena
Un adevarat simbol din Copenhaga este Mica Sirena care are o vechime de putin peste un secol. Statuia a fost dezvaluita publicului in 1913, fiind un dar din partea berarului danez Carl Jacobsen si facuta din bronz si granit.

Castelul Kronborg
Cine alege noua oferta Aerotravel nu are cum sa nu viziteze cel mai cunoscut castel din Danemarca, care a devenit faimos pentru ca este mentionat in capodopera lui Shakespeare, Hamlet. Castelul a gazduit familiile regale pana la sfarsitul secolului al 17-lea, fiind o structura impresionanta, iar astazi vizitatorii au ocazia de a face un tur al incaperilor frumos decorate cu mobila veche de cateva sute de ani.

Palatul Christiansborg
Acesta este localizat pe o insula de dimensiuni modeste si gazduieste Parlamentul danez si Curtea Suprema, in timp ce anumite camere sunt folosite de catre familia regala pentru diferite evenimente, iar tot aici sunt primiti marii oameni ai lumii atunci cand efectueaza o vizita oficiala in Danemarca, motiv pentru care merita descoperit de catre turisti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu